Sprint 10

Dutch Mobility Innovations brengt innovatieve trajecten bij elkaar op het gebied van mobility. Op het gebied van Onbemande luchtvaart bundelen de gezamenlijke hulpverleners de krachten in het traject "Drone2Go" en wordt getrokken door Rijkswaterstaat. Om de zoveel maanden organiseert Drone2Go sprints waarop bedrijven kunnen inschrijven. Holding The Drones heeft ingeschreven op sprint 10 en is uitgenodigd.

Voor Sprint 10 heeft Holding The Drones alle registers open getrokken. De opdracht was om vanuit een dronebox, bij ons " DroneHotel" geheten, geautomatiseerd op te stijgen, naar de locatie van een incident met of door een schip te vliegen, het schip middels AI te herkennen en bij confirmatie een 360 om het varende schip te vliegen en de overtreding met foto's en video vast te leggen. Rijkswaterstaat moest via een live verbinding met de camera van de drone mee kunnen kijken en na thuiskomst van de drone in de dronebox moesten de foto's en video's in hoge kwaliteit naar internet geüpload worden. 

Helaas hebben we dit niet kunnen tonen op de demonstratiedag, door een misverstand in de communicatie tussen ons en de organisatie met de vergunning, waaronder we mochten vliegen. We hadden het Operational Manual niet goed genoeg gelezen en we voldeden niet aan de eis dat ten alle tijden op het scherm de afstand tot de drone zichtbaar moest zijn. Dat was uiteindelijk wel op tijd gelukt, maar te laat om nog mee te mogen doen.