UTM Europe

UTM Europe is de hoofdmaatschappij van Holding The Drones. De naam zegt het al, UTM Europe is een Unmanned Aircraft System Traffic Management, oftewel een verkeersmanager voor drones. Hierbij moet u denken aan verschillende aspecten: het bijhouden van piloten en hun vluchten, het plannen van vluchten, het afdwingen van No-Fly zones en nog veel meer.

Het opbouwen van ons systeem wordt gedaan in verschillende lagen. Eerst zijn de noodzakelijke aspecten in het systeem verwerkt. Vanuit daar wordt het systeem uitgebouwd.

Verder vinden wij acceptatie van drones een prioriteit. Als mensen geen drones boven hun huis willen hebben, dan gaan er geen postdrones komen. Als er angst voor drones is in de samenleving, dan gaat het veel langer duren voordat de drone industrie kan groeien.

Daarom zijn wij ook aan een platform aan het werken waar mensen hun voorkeuren kunnen aangeven met betrekking tot drones. Mogen drones over jouw tuin vliegen? Mogen ze een noodlanding maken in uw tuin? Allemaal kleine voorkeuren waarmee bij het plannen van de vlucht met ons UTM systeem rekening gehouden kan worden.

Ook zijn we bezig met een flightrader24 voor drones. Hier kan iedereen opzoeken welke drone waar vliegt. Stel er vliegt een drone met een camera over jouw tuin heen en je vertrouwd het niet helemaal. Dan kun je met dronerader24 zien wat het 'kenteken' is van de drone en eventueel contact opnemen met de bestuurder.