Een Remote ID is een zender op een drone die continu je ID nummer uitzendt. Zie het als een kentekenplaat op een auto. Hierdoor zou het voor de Politie mogelijk moeten zijn, om dat nummer op afstand uit te lezen. Dat zal best lukken bij haast stilhangende drones, maar bij drones die met 65 km/u voorbij komen vliegen, gaat dat niet lukken.

We leveren wel zo'n goedkope RemoteID, maar die heeft niet onze voorkeur. Liever leveren we een versie met een online verbinding naar een UTM. Hierdoor is je RemoteID continue zichtbaar op de kaart van DroneRadar24.nl en mag je er vanuit gaan dat er geen andere "normale" drones je in de weg vliegen. Daarnaast krijg je real-time informatie via de app of website van DroneFlightPlanner.nl over de zones waar je vliegt of heen gaat. Dan weet je direct of je daar mag (gaan) vliegen.

En we gaan nog verder. Als je kiest voor "auto flight pilot" in de app, dan gaat de drone vliegen, volgens een door jou vooraf aangegeven traject. Bij fotografie of het maken van films, kun je je dan volledig richten op je camera techniek. Natuurlijk kun je op elk gewenst moment de controle weer terug nemen.

Er zijn vier nauwkeurigheidsversies van onze RemoteID.

  1. ongeveer nauwkeurig (3-5 meter)
  2. super nauwkeurig voor boven het platteland (10 cm)
  3. super nauwkeurig voor in de stad (10 cm)
  4. Professioneel (1 cm) die ook haast niet voor de gek te houden is en zelfs door kan vliegen zonder GPS signaal

Dronefabrikanten helpen we om aan hun huidige drones een aangepaste RemoteID toe te voegen of een op maat gemaakte RemoteID voor drones die vanaf juli 2022 CE gekeurd moeten zijn. Neem hiervoor contact met ons op.

Consumenten en bedrijven kunnen over een paar maanden een RemoteID bij ons bestellen. Er wordt dan een webwinkel toegevoegd aan Remote-ID.nl

Disclaimer

Met een Remote ID kan je volgens de nieuwe Europese en Nederlandse wetgeving die op 1 Juli 2022 in gaat, waarschijnlijk doorvliegen met je huidige drone. Mogelijk moet deze opnieuw CE gekeurd worden.

Onze Remote ID voldoet aan de 2022 CE eisen voor UAV. Volledige goedkeuring is per drone anders en ligt aan de overige CE eisen waar drones aan moeten voldoen (bijvoorbeeld geluidsproductie). Zoek dat nog even uit, voordat je een RemoteID koopt. Onze Remote ID is geoptimaliseerd om te vliegen via ons UTM systeem. Voor en tijdens de vlucht krijgt u relevante informatie over waar en met welke licenties u mag vliegen.