Over ons

Onze ambitie is het beste te omschrijven als: De eerste Nederlandse U-space provider worden. 

ONTSTAAN HOLDING THE DRONES

Holding The Drones is opgericht in 2018 en komt voort uit AlienAutomatisering. In 2018 zijn we in contact gekomen met het PODIUM project voor onbemande luchtvaart van EASA. Toen zagen we al dat software een grote impact heeft op de onbemande luchtvaart. De eerste stappen van U-space waren toen al bekend. Vanuit de interesse in techniek en het softwarebedrijf is besloten het roer om te gooien en ons volledig te richten op onbemande luchtvaart en alles wat daarbij hoort.

SOFTWARE

Het bouwen van een compleet software-ecosysteem voor de begeleiding en ondersteuning van dronepiloten en -operators is de corebusiness van Holding The Drones. We ontwerpen software vanuit het oogpunt van gebruikers en voldoen volledig aan de eisen vanuit de Europese en Nederlandse wetgeving. Holding The Drones is lid van het Nederlandse normeringsinstituut NEN. Ons bedrijf participeert (actief) in vele werkgroepen op het gebied van onbemande luchtvaart van onder andere ISO, ASD-STAN, CEN.

HARDWARE

Naast de softwareontwikkeling richt het bedrijf zich ook op hardware. We bouwen drones voor specifieke opdrachten, zoals de openingsceremonie EK baseball 2022 met vlaggen, drijvende drones, fout tolerante drones, impact reducerende maatregelen, AI ondersteunde inspectiedrones. Daarnaast voert “Drotics” droneshows uit, bouwen we aan “DroneHotels”, ontwerpen we onze eigen RemoteID en zijn we actief op het gebied van counterdrones. Ook hebben we een videoproductie tak ‘Valkyrie Video Productions’ gericht op foto- en video opnames met behulp van drones en bieden we binnenkort een service aan om bedrijven te helpen met ontheffingen voor de specific category.

DUURZAAM

Holding the Drones hecht veel waarde aan duurzaamheid. Al sinds de start rijden we elektrisch, wekken we zelf zoveel mogelijk elektriciteit duurzaam op en verwarmen we onze gebouwen nagenoeg zonder fossiele brandstof. Maatschappelijke activiteiten van de medewerkers is ook een aspect waar ze tijd voor vrijmaken.

GROTE BETROKKENHEID

Eigenaar Elie van Mook is tot maart 2024 vrijwilliger geweest in het bestuur van de KNVvL afdeling Drones/Onbemand en vanuit zijn voorzittersrol participeerde hij actief in de Drone Council Nederland. Hij was lid van de werkgroep Luchtruim en trok hij het traject om doorlopende leerlijnen voor onbemande luchtvaart te creëren in het onderwijs (MBO-HBO-WO).