Droneradar24

Met droneradar24 kunt u via de website en via de app voor Android (en later IOS), het legale en aangemelde vliegverkeer in de u-space, in Nederland, bekijken en volgen.

DroneRadar24 werkt met vele manieren om de kaart van Nederland te filteren. Dat moet ook wel als er in de toekomst met duizenden drones gevlogen wordt. Manieren om te filteren zijn:

Er kan een drone geselecteerd worden en daar is het RemoteID van te bekijken. Mogelijk ook het pilootnummer, maar in het kader van de wet op de privacy mag standaard niet veel informatie verstrekt worden. Wat nu wel/niet verstrekt mag worden, moet nog bepaald worden. In het systeem van UTM Europe kan een piloot (bestuurder van een drone) en een operator (eigenaar van een drone) bepaald worden, welke gegevens ingezien mogen worden.

DroneRadar24 is voorstander om zo openlijk mogelijk te zijn. Dit om drones zo goed mogelijk in de maatschappij te accepteren. Gegevens die we graag altijd zouden willen vermelden zijn:

Nogmaals, In het systeem van UTM Europe kan de Piloot en de operator per dronevlucht bepalen, welke gegevens vrijgegeven mogen worden.

Het is ook mogelijk met de telefoon of tablet naar een voorbij vliegende drone te kijken en dan de gegevens in te zien. Komt er niets naar voren, dan is het een drone uit classe 0 (<250gr, geen camera, <120 meter hoogte en maximale vliegsnelheid van 68 km/u) of een illegale drone. Mocht u het laatste vermoeden en willen melden, dan is er een knop in de app beschikbaar. DroneRadar24 logt de melding en stuurt deze door naar bevoegd gezag (Politie of Defensie) maar we hebben verder geen invloed op hun handelen. 

In het systeem van UTM Europe kan via de website of app van DroneFlightPlanner.nl, per postcode/huisnummer of per perceel, aangegeven worden wat de voorkeuren/wensen zijn van de bewoners of perceeleigenaren met betrekking tot drones boven hun gebied. Heeft u een voorkeur doorgegeven en logt u met hetzelfde account in op DroneRadar24, dan is het mogelijk om drones die zich niet aan uw wensen houden, te melden. Als een piloot via ons UTM vliegt, zullen we de piloot normaals op de hoogte stellen van uw wensen. Zo hopen we de impact van drones op onze maatschappij zo klein mogelijk te houden.